tirsdag den 26. juli 2011

Fennikelsalat med æble mandler og parmesan


Da solen stadig skinnede og himlen var blå, lavede jeg denne lækre salat. Oprindeligt er opskriften med pærer og valnødder, men vi havde kun æbler og mandler. Det smagte skønt alligevel! Til salaten lavede jeg halve kartofler i ovnen penslet med lidt olie blandet med kryddersalt, peber og chilisalt. Hertil fik vi entrecote.






Opskriften på salaten:

500g fennikel
3 æbler
1spsk olie
2spsk citronsaft
50g mandler
1spsk honning
30g parmesan
salt og peber

Skær evt. brune pletter af fenniklerne, skær lidt af toppen og fjerne lidt af roden med et keglesnit. Halvér fenniklerne på langs og skær dem i smalle skiver på langs. Krydr med salt og peber og steg dem i olien ved middel varme i ca. 5 min, til de er gyldne, men stadig sprøde. Vend skiverne undervejs. Afkøl. 
Skær æblerne i kvarter og fjern kernehusene. Skær kvarterne i smalle både og vend dem i citronsaften. Rist mandlerne på en tør, hed pande, til de tager farve. Tag panden af varmen og tilsæt lidt salt og honningen. Varm igennem. Hæld nødderne på en tallerken i et lag og køl af. Høvl parmesanen i flager med en kartoffelskræller. Vend fennikel og pære forsigtigt sammen, anret på et fad og pynt med ost og nødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar